Πληροφορίες

Η πανέμορφη Σκόπελος θεωρείται όχι άδικα το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Νησί ορεινό με πολλές φυσικές πηγές, η Σκόπελος είναι ένας τόπος με τεράστια βιοποικιλότητα. Πυκνό παρθένο πευκόδασος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της και συναντά το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας δημιουργώντας τοπία απαράμιλλης γοητείας. Διαθέτει πολλές μεγάλες παραλίες με λευκά ή πολύχρωμα βότσαλα, αλλά και μικρότερες αμμουδιές, προστατευμένες σε απάνεμους όρμους.

Η Χώρα της Σκοπέλου είναι ένας γραφικός παραδοσιακός οικισμός που αγκαλιάζει το λιμάνι του νησιού, με το ενετικό κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή του λόφου. Μια βόλτα στα ανηφορικά σοκάκια θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις από περιπάτους στα χωριά του Πηλίου, καθώς δεν είναι λίγες οι ομοιότητες της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των δύο περιοχών. Σήμερα ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος και προστατεύεται από τις πιθανές αστοχίες μιας ανεξέλεγκτης τουριστικής ανάπτυξης.

Η Σκόπελος ισορροπεί ανάμεσα στον κοσμοπολιτισμό της Σκιάθου και την ανέγγιχτη ομορφιά της Αλονήσσου, συνδιάζοντας στοιχεία και από τα δύο νησιά. Αποτελεί έτσι ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν διακοπές σε έναν τόπο με εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές, που προσφέρει παράλληλα αρκετές επιλογές διαμονής και διασκέδασης. Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά των παραλιών του νησιού, περπατήστε στα μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος για να ανακαλύψετε γραφικά ξωκλήσια και κρυμμένες οάσεις, δοκιμάστε την τοπική κουζίνα και τη διάσημη σκοπελίτικη τυρόπιτα και απολαύστε την εγκάρδια φιλοξενία των ντόπιων σε μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Πρόσβαση

  • Η Σκόπελος είναι προσβάσιμη με οχηματαγωγά πλοία ή ταχύπλοα από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και το λιμάνι του Βόλου τα οποία δένουν πρώτα στην Σκιάθο, κάποια από αυτά έπειτα στο λιμάνι του Λουτρακίου στη Σκόπελο και όλα δένουν στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου. Η Σκόπελος εκτός από την Σκιάθο, έχει επίσης καθημερινή σύνδεση με τη γειτονική Αλόννησο αλλά και με την Κύμη Ευβοίας κάποιες φορές την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συχνότητα των δρομολογίων ποικίλει ανάλογα με την εποχή.